zacariagrouplogo

Zacaria livrează prima clădire din cel mai mare parc industrial din Sibiu

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria a semnat unul dintre cele mai mari contracte de închiriere pentru un spațiu industrial din 2017 din Sibiu, cu compania germană Kuka Systems, care își va extinde activitatea în România. Noul spațiu de producție Kuka, de peste 10.000 mp, situat în Network Industrial Park din zona de Est a orașului, este un proiect built-to-suit.

 

Prima clădire din cel mai mare parc din Sibiu dezvoltat de Zacaria a fost proiectată conform specificațiilor și nevoilor Kuka Systems, în contextul în care compania germană își dublează producția și numărul de angajați din România. Network Industrial Park, situat într-o poziție strategică în Zona Industrială de Est a Sibiului, la doar 300 metri de intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Nădlac, ocupă în total 87.000 metri pătrați, suprafața construită fiind de 46.000 metri pătrați.

Primul modul de 10.700 metri pătrați, din care peste 8.700 metri pătrați au destinația spațiu industrial și 2.000 metri pătrați sunt destinați birourilor, va fi predat la cheie către Kuka Systems în luna iulie 2018. Investitorul german are în vedere o extindere în aceeași locație cu încă 10.000 metri pătrați, cu predare în 2019, ajungând la o suprafață totală de 20.000 metri pătrați.

“Suntem bucuroși de încrederea pe care noul nostru client ne-a acordat-o și credem că un motiv decisiv a fost flexibilitatea noastră vizavi de nevoile clienților și maniera personalizată în care abordăm fiecare proiect build-to-suit. Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creștere sănătos și este din ce în ce mai competitivă. Deși forța de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condițiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spațiu de muncă atractiv, care include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spații de birouri funcționale și în același timp confortabile, spațioase și luminoase”, a declarat Emilia Țepeș, Director Național de Vânzări Zacaria.

“Sibiul s-a dovedit a fi locația potrivită pentru KUKA SYSTEMS. Firma a început în 2011 cu 4 angajați, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajați care lucrează în locația respectivă și peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România și Europa, proximitatea față de aeroport și potențialul țării, fac din Sibiu o locație a grupului Kuka care se va dezvolta foarte bine și în viitor”, a declarat Torsten Jörges, CFO Kuka Systems SRL.

În ceea ce privește restul de aproximativ 26.000 metri pătrați de spații industriale din cadrul Network Industrial Parc, care va fi finalizat la sfârșitul anului 2018, dezvoltatorul imobiliar Zacaria se află în negocieri avansate cu mai mulți clienți strategici interesați să își extindă afacerile. În urma încheierii contractelor de închiriere, fiecare modul va fi personalizat în funcție de specificațiile clientului și amenajat complet.

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria a început prin a-și crea o reputație solidă în perioada 2009-2014, prin revitalizarea unor zone industriale abandonate sau subdezvoltate din țară. Ulterior, și-a consolidat  poziția prin construcția unor parcuri industriale clasa A, creând astfel noi oportunități pentru companiile aflate în expansiune. Network Industrial Park din Sibiu este cel mai nou și, totodată, cel mai mare proiect al companiei pornit de la zero, pe fosta platforma BMR din Sibiu.

 

­

load more hold SHIFT key to load all load all